Omenaraastekakku

Juhlahyvää!

1 kakkuun

  • 175 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 4 raastettua omenaa
  • 100 g raastettua mantelimassaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl kidesokeria
  • 100 g pehmeää voita
  • 2 munanvalkuaista
  • 1 vatkattu muna penslaukseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Laita vuoka jääkaappiin.

3. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää omenaraaste ja sitruunankuori. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kääntele täytteeseen.

4. Ripottele mantelimassa piiraskuoren pohjalle. Levitä täyte sen päälle. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä suikaleita taikinapyörällä ja koristele torttu. Penslaa kananmunalla.

5. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!