Ananaspalat
Nämä eksoottiset palat ovat jännittäviä, mehukkaita ja maukkaita – niissä maistuu sekä ananas että kookos.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 annokseen
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 prk ananasmurskaa
Kuorrutus
- 2 rkl margariinia
- 1 dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl kookosta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni uunipannu.
2. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Lisää vesi ja sitruunankuori, sekoita.
3. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Kaada taikina uunipannuun ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
4. Valuta ananasmurskaa hieman ja levitä murska lämpimälle kakulle.
5. Sekoita kuorrutus kattilassa, kuumenna samalla vatkaten kunnes se sakeutuu, ilman että se kiehuu.
6. Levitä kuorrutus ananaksen päälle ja paista vielä muutama minuutti uunissa. Paloittele valmis kakku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku