Pekaanikakku omenalla
Tämä on erittäin maukas ja runsas kakku, jonka voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin/teen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 175 g voita
- 1 omena
- 100 g pekaanipähkinänpuolikkaita
- 175 g fariinisokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 250 g vehnäjauho
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 kananmunaa
- 1 dl maitoa
Kuorrutus
- 3 rkl vaahterasiirappia
- ½ tl maizenaa
- 2 rkl kylmää vettä
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi omena. Rouhi pähkinät karkeasti. Voitele reiällinen kakkuvuoka.
2. Laita voi, sokeri ja sitruunankuori kulhoon. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää munat ja vatkaa, kunnes seos on ilmava ja kermainen. Lisää maito, omenanpalat ja pähkinät, sekoita. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 40-45 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu keskeltä kiinteältä.
3. Kuorrutus: Norota 2 rkl vaahterasiirappia kakun päälle. Sekoita 1 rkl siirappia, maizena, vesi ja sitruunamehu pienessä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Lusikoi tai penslaa kuorrutus kakulle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa