Pekaanikakku omenalla

Tämä on erittäin maukas ja runsas kakku, jonka voit tarjoilla jälkiruokana tai kahvin/teen kanssa.

10-12 palaan

  • 175 g voita
  • 1 omena
  • 100 g pekaanipähkinänpuolikkaita
  • 175 g fariinisokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 250 g vehnäjauho
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa

Kuorrutus

  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • ½ tl maizenaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutioi omena. Rouhi pähkinät karkeasti. Voitele reiällinen kakkuvuoka.

2. Laita voi, sokeri ja sitruunankuori kulhoon. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää munat ja vatkaa, kunnes seos on ilmava ja kermainen. Lisää maito, omenanpalat ja pähkinät, sekoita. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 40-45 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu keskeltä kiinteältä.

3. Kuorrutus: Norota 2 rkl vaahterasiirappia kakun päälle. Sekoita 1 rkl siirappia, maizena, vesi ja sitruunamehu pienessä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Lusikoi tai penslaa kuorrutus kakulle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!