Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aprikoosiletut toscakatolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieman elegantimpi jälkiruoka. Lyhennä mielellään työprosessia käyttämällä valmiiksi paistettuja lettuja, joita nykyään löytyy kaupasta – myös pakastettuina. Jokaiselle ruokailijalle tarvitaan 4-5 lettua. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Neljälle

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl sulatettua margariinia

Täyte

  • 1 prk aprikooseja

Peite

  • 1 ½ rkl hunajaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 75 g voita
  • 75 g mantelilastuja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Vatkaa taikina ilman rasvaa, anna turvota 10 minuuttia ja lisää margariini.

3. Paista lettuja.

4. Soseuta aprikoosit muusiksi ilman lientä. Anna sulaa miedolla lämmöllä kattilassa.

5. Laita yhteen 4-5 lettua, niiden väliin aprikoosisosetta. Laita kasat leivinpaperille pellille.

6. Sekoita toscataikina, levitä se lettupinoille, laita uuniin niin että peite saa väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut