Aprikoosiletut toscakatolla
Hieman elegantimpi jälkiruoka. Lyhennä mielellään työprosessia käyttämällä valmiiksi paistettuja lettuja, joita nykyään löytyy kaupasta – myös pakastettuina. Jokaiselle ruokailijalle tarvitaan 4-5 lettua. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 6 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 3 rkl sulatettua margariinia
Täyte
- 1 prk aprikooseja
Peite
- 1 ½ rkl hunajaa
- 1 dl kidesokeria
- 75 g voita
- 75 g mantelilastuja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl maitoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Vatkaa taikina ilman rasvaa, anna turvota 10 minuuttia ja lisää margariini.
3. Paista lettuja.
4. Soseuta aprikoosit muusiksi ilman lientä. Anna sulaa miedolla lämmöllä kattilassa.
5. Laita yhteen 4-5 lettua, niiden väliin aprikoosisosetta. Laita kasat leivinpaperille pellille.
6. Sekoita toscataikina, levitä se lettupinoille, laita uuniin niin että peite saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku