Hellapoliisin karpalo-rahkaletut
7.11.2014.Syyspäivän herkuksi voit paistaa maistuvat rahkaletut, jonka taikinaa on lupa tuunailla erilaisilla leivontamausteilla.
Karpalo-rahkaletut
- 3 munaa
- 200 g vaniljarahkaa
- 11/2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl ruokosokerisiirappia
- 1 dl karpaloita
- ripaus kanelia tai kardemummaa
Paistamiseen
- voita tai margariinia
Lisäksi
- 1 dl vispikermaa
- 1-2 rkl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- ripaus kanelia
Valmistusohje
Riko munat kulhoon.
Lisää joukkoon vaniljarahka, vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, ruokosokerisiirappi ja karpalot, sekä ripaus kanelia tai kardemummaa.
Anna taikinan turvota hetki.
Paista kuumalla pannulla voissa tai margariinissa.
Vaahdota vispikerma ja mausta se ruokosokerisiirapilla tai fariinisokerila, vaniljasokerilla ja ripauksella kanelia.
Tarkista maku.
Tarjoa kermavaahtoa lettujen kanssa.
Vinkki! Seuraksi sopii myös karpalot.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku