Aprikoosiletut jäätelön kera
Lämpimät letut hedelmätäytteellä, jotka tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa, on ihana makuelämys – yhtä suosittua vanhojen kuin nuortenkin mielestä.
Neljälle
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 1 maustemitta suolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 prk aprikooseja (425 g)
- hieman voita
- kanelisokeria
- jäätelöä tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen, laita vain ylävastus päälle. Vatkaa munat, maito, suola, sokeri ja jauhot lettutaikinaksi. Anna turvota vartin ajan.
2. Paista pieniä, ohuita lettuja tavalliseen tapaan.
3. Soseuta aprikoosit tehosekoittimessa.
4. Laita nokare aprikoosisosetta jokaiselle letulle, taita letut neljään osaan ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.
5. Laita päälle muutama voinokare ja ripottele päälle ½-¾ dl kanelisokeria. Laita lettuvuoka uuniin kunnes voi on sulanut ja kaikki letut lämpimiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka