Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aprikoosiletut jäätelön kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lämpimät letut hedelmätäytteellä, jotka tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa, on ihana makuelämys – yhtä suosittua vanhojen kuin nuortenkin mielestä.

Neljälle

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 prk aprikooseja (425 g)
  • hieman voita
  • kanelisokeria
  • jäätelöä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen, laita vain ylävastus päälle. Vatkaa munat, maito, suola, sokeri ja jauhot lettutaikinaksi. Anna turvota vartin ajan.

2. Paista pieniä, ohuita lettuja tavalliseen tapaan.

3. Soseuta aprikoosit tehosekoittimessa.

4. Laita nokare aprikoosisosetta jokaiselle letulle, taita letut neljään osaan ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.

5. Laita päälle muutama voinokare ja ripottele päälle ½-¾ dl kanelisokeria. Laita lettuvuoka uuniin kunnes voi on sulanut ja kaikki letut lämpimiä.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut