Aprikoosiletut jäätelön kera

Lämpimät letut hedelmätäytteellä, jotka tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa, on ihana makuelämys – yhtä suosittua vanhojen kuin nuortenkin mielestä.

Neljälle

  • 2 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 prk aprikooseja (425 g)
  • hieman voita
  • kanelisokeria
  • jäätelöä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen, laita vain ylävastus päälle. Vatkaa munat, maito, suola, sokeri ja jauhot lettutaikinaksi. Anna turvota vartin ajan.

2. Paista pieniä, ohuita lettuja tavalliseen tapaan.

3. Soseuta aprikoosit tehosekoittimessa.

4. Laita nokare aprikoosisosetta jokaiselle letulle, taita letut neljään osaan ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.

5. Laita päälle muutama voinokare ja ripottele päälle ½-¾ dl kanelisokeria. Laita lettuvuoka uuniin kunnes voi on sulanut ja kaikki letut lämpimiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!