Letut ovat mainiota ruokaa kesällä, eritoten mökillä. Voit valmistaa nämä perinteisesti lettupannulla tai muurinpohjapannulla. Erikoisvehnäjauhoista voi puolet korvata Ohrajauhoilla, näin saat viljaisamman maun lettuihin.

8 isoa tai 16 pientä

  • 4 dl maitoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 omega-3 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl Myllyn Paras Kauralesettä
  • 2 1/2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 50 g sulaa kasvimargariinia
  • 2 tl (vaahtera)siirappia tai vaaleaa siirappia
  • 1/2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Vatkaa kaikki ainekset kierrevatkaimella tasaiseksi taikinaksi ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia ennen paistamista.

Kuumenna paistin- tai lettupannu. Paista letut vähässä rasvassa kauniin ruskeiksi. Tarjoile rahkan tai vaniljakastikkeen sekä tuoreiden marjojen tai marjahillon kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut