Rahkaletut
Letut ovat mainiota ruokaa kesällä, eritoten mökillä. Voit valmistaa nämä perinteisesti lettupannulla tai muurinpohjapannulla. Erikoisvehnäjauhoista voi puolet korvata Ohrajauhoilla, näin saat viljaisamman maun lettuihin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 isoa tai 16 pientä
- 4 dl maitoa
- 200 g maitorahkaa
- 2 omega-3 munaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl Myllyn Paras Kauralesettä
- 2 1/2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 50 g sulaa kasvimargariinia
- 2 tl (vaahtera)siirappia tai vaaleaa siirappia
- 1/2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Vatkaa kaikki ainekset kierrevatkaimella tasaiseksi taikinaksi ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia ennen paistamista.
Kuumenna paistin- tai lettupannu. Paista letut vähässä rasvassa kauniin ruskeiksi. Tarjoile rahkan tai vaniljakastikkeen sekä tuoreiden marjojen tai marjahillon kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa