Äyriäispiiras taskuravulla
Tämä äyriäispiiras maistuu paljon tilliltä. Muista, että jotkut vieraistasi saattavat olla allergisia äyriäisille, joten valmistele myös heille syötävää.
Ainekset
- Neljälle
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 pieni prk taskurapua
- 600-700 g katkarapuja kuorineen
- 2 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa 2/3 taikinasta piirasvuoka. Laita jääkaappiin.
4. Kuori katkaravut, puhdista taskuravunlihat.
5. Vatkaa munat, kerma ja mausteet, kääntele mukaan katkaravut, taskuravunlihat ja tilli.
6. Esipaista piiraskuorta uunissa 10 minuuttia, lisää täyte. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä taikinapyörällä suikaleita ja asettele ruudukoksi piiraan päälle. Paista kypsäksi 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku