Katkarapupiiraat

Herkullinen katkaraputäyte saa ympärilleen rapean voitaikinakuoren. Tarjoa katkarapupiiraat alkupalana, pikkusuolaisena tai kevyenä iltapalana.

4 annosta

  • ½ sipuli
  • 80 g herkkusieniä
  • 2 paprikaa
  • 2 dl tomaattimurskaa valutettuna
  • 160 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 muna
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa
  • cayennenpippuria
  • curryjauhetta
  • 4 pakastevoitaikinalevyä

Koristeluun

  • paprikaa ja sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna puolikas sipuli, viipaloi herkkusienet ja suikaloi paprika. Säästä vähän paprikaa koristeluun. Kuumenna kattilassa öljyä, lisää hienonnettu sipuli, paprikasuikaleet ja herkkusieniviipaleet ja kuullota hetki. Lisää valutettu tomaattimurska ja mausteet ja kiehauta. Sekoita varovasti joukkoon katkaravut ja lämmitä, älä anna kiehua. Jäähdytä.

2. Pane voitaikinalevyt jauhotetulle alustalle. Tee muotilla 8 pyörylää, joiden halkaisija on 8 cm. Pane jokaisen pyörylän keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Voitele pyörylöiden reunat vatkatulla munalla, taita ne keskeltä ja painele reunat yhteen haarukalla.

3. Nosta piiraat uunipedille. Voitele yläpuoli vatkatulla munalla ja paista piiraat uunissa kullanruskeiksi. Koristele paprikalla ja sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!