Sunnuntaipiiras kanalla

Tähän piiraaseen tarvitset vain puolet taikinasatsista, säästä toinen puolikas muovikelmussa pakastimessa myöhempää käyttöä varten.

Ainekset

  • Neljälle-kuudelle

1 satsi piirastaikinaa, josta käytät puolet

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 1 grillatun broilerin lihat
  • 200 g savukinkkua, kuutioina
  • 1 purjo, viipaleina
  • 2 paprikaa, kuutioina
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan, pakasta toinen. Laita toinen osa muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Hienonna kananlihat pienemmiksi paloiksi. Paista purjo pehmeäksi pannulla, lisää kana ja kinkku. Anna jäähtyä.

4. Sekoita juustoraaste täytteeseen ja laita kaikki uunivuokaan.

5. Kaulitse taikina kanneksi, joka peittää vuoan. Loput taikinasta voit käyttää koristeluun. Pistele taikinaan muutama ilmareikä.

6. Penslaa pinta vatkatulla munalla, laita piiras uuniin noin 20-30 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!