Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Taskurapupiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vinkki: Laita taikinalla vuorattu piirasvuoka valmiina pakastimeen. Vieraiden saapuessa otat sen pakkasesta, esipaistat ja täytät.

6-8 palaan

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 2 prk taskurapua
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl kahvikermaa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi, laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

3. Vatkaa munat, kerma ja tilli, mausta. Laita piiraskuoreen puhdistetut taskuravunlihat, kaada päälle munakerma ja paista kypsäksi 10-15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka