Taskurapupiiras
Julkaistu
Vinkki: Laita taikinalla vuorattu piirasvuoka valmiina pakastimeen. Vieraiden saapuessa otat sen pakkasesta, esipaistat ja täytät.
6-8 palaan
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 2 prk taskurapua
- 4 kananmunaa
- 4 dl kahvikermaa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi, laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka ja pistele pohja. Esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
3. Vatkaa munat, kerma ja tilli, mausta. Laita piiraskuoreen puhdistetut taskuravunlihat, kaada päälle munakerma ja paista kypsäksi 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"