Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Voitaikinapiirakat surimilla ja purjolla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo herkullisia surimi-purjopiirakoita rapeaan voitaikinakuoreen. Tarjoile alkuruokana, cocktailpaloina tai pienenä illallisruokalajina.

Neljälle

  • ½ keltasipuli
  • 80 g herkkusieniä
  • 2 paprikaa
  • ruokaöljyä
  • 2 dl tomaattimurskaa ilman lientä
  • 150 g surimia
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • cayennepippuria
  • currya
  • 4 voitaikinalevyä (pakaste)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja suikaloi paprika. Säästä hieman paprikaa koristeluun. Kuumenna hieman öljyä kattilassa, lisää sipuli, paprika ja herkkusienet, paista hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet, kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa surimi pienemmiksi paloiksi ja lisää kattilaan, lämmitä mutta älä anna enää kiehua. Jäähdytä.

2. Aseta voitaikina jauhotetulle alustalle. Ota taikinasta halkaisijaltaan 8 kpl n. 8 cm kokoisia pyörylöitä. Laita kukkurallinen ruokalusikallinen täytettä jokaisen pyörylän päälle. Penslaa reunat vatkatulla munalla ja taita puolikuiksi, nipistä reunat yhteen haarukalla.

3. Laita piirakat pellille leivinpaperille. Penslaa ne kananmunalla ja paista kunnes ne ovat kullanruskeita. Koristele paprikalla ja sitruunamelissalla.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka