Äyriäispiiras munalla ja herkkusienillä
Pinaattisalaatti viimeistelee tämän ruokalajin. Voit käyttää pakastekatkarapuja, mutta ne on sulatettava ja valutettava esim. talouspaperilla.
Ainekset
- 6 palaan
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 300 g katkarapuja kuorineen
- 1 prk simpukoita vedessä
- 250 g herkkusieniä, hienonnettuina
- 3 kananmunaa
- 2 ½ dl kermaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Puhdista ja kuori katkaravut, hienonna ne karkeasti.
4. Vatkaa munat ja kerma, mausta ja lisää tilli, sienet ja äyriäiset.
5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.
6. Ota vuoka uunista. Kaada täyte vuokaan ja paista kypsäksi, n. 20 minuuttia uunissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku