Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäispiiras munalla ja herkkusienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pinaattisalaatti viimeistelee tämän ruokalajin. Voit käyttää pakastekatkarapuja, mutta ne on sulatettava ja valutettava esim. talouspaperilla.

Ainekset

  • 6 palaan

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 300 g katkarapuja kuorineen
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 250 g herkkusieniä, hienonnettuina
  • 3 kananmunaa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Puhdista ja kuori katkaravut, hienonna ne karkeasti.

4. Vatkaa munat ja kerma, mausta ja lisää tilli, sienet ja äyriäiset.

5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

6. Ota vuoka uunista. Kaada täyte vuokaan ja paista kypsäksi, n. 20 minuuttia uunissa.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka