Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustopiiras äyriäisillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruokaisa piiras kuten tämä, juustolla ja äyriäisillä täytetty, sopii hienosti sunnuntaikävelyn jälkeen nautittavaksi. Tarjoile salaatin kera.

Neljälle

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 350 g katkarapuja kuorineen
  • 1 prk simpukoita vedessä, noin 225 g
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • simpukkalientä
  • ½ dl tilliä, hienonnettuna
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi jauhot ja voi murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Laita sivuun hieman taikinaa päälle laitettaviksi suikaleiksi. Pistele pohja, esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

3. Kuori katkaravut, valuta simpukat.

4. Vatkaa munat, kerma ja simpukkaliemi. Kääntele mukaan simpukat, katkaravut, tilli ja juusto. Kaada vuokaan. Laita päälle taikinasuikaleita. Paista kypsäksi uunissa 20-30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispiirakka