Potkapata
Italialaiset tekevät ihanaa pataa vasikanpotkista, ossobucoa. Tässä muunnelma, joka tehdään lampaan- tai sianpotkasta. Anna niiden porista padassa niin kauan, että liha melkein putoaa luista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg lampaan- tai sianpotkaa sahattuna viipaleiksi
- 1 lihaliemikuutio
- 8 pikkusipulia
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 purki kokonaisia tomaatteja
- 2-3 dl vettä
- 1 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa suikaleina
- 1 lohko juuriselleriä suikaleina
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 1 tl basilikaa
- persiljaa
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Mausta ja ruskista lihat pannulla ja siirrä pataan. Ruskista sitten sipulit ja siirrä myös pataan.
2. Ripottele päälle jauho, sekoita ja lisää vesi, tomaatit, puristetut valkosipulinkynnet, liemikuutio, laakerinlehti ja yrttimausteet. Keitä hiljaa kannen alla noin tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää juurekset keittämisen puolivälissä. Ripottele pinnalle persiljasilppua, tarjoile nuudeleita lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"