Potkapata

Italialaiset tekevät ihanaa pataa vasikanpotkista, ossobucoa. Tässä muunnelma, joka tehdään lampaan- tai sianpotkasta. Anna niiden porista padassa niin kauan, että liha melkein putoaa luista.

Neljälle

  • 1 kg lampaan- tai sianpotkaa sahattuna viipaleiksi
  • 1 lihaliemikuutio
  • 8 pikkusipulia
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 purki kokonaisia tomaatteja
  • 2-3 dl vettä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • 1 lohko juuriselleriä suikaleina
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista lihat pannulla ja siirrä pataan. Ruskista sitten sipulit ja siirrä myös pataan.

2. Ripottele päälle jauho, sekoita ja lisää vesi, tomaatit, puristetut valkosipulinkynnet, liemikuutio, laakerinlehti ja yrttimausteet. Keitä hiljaa kannen alla noin tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää juurekset keittämisen puolivälissä. Ripottele pinnalle persiljasilppua, tarjoile nuudeleita lisänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!