Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Italialainen sianpotka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Potka sopii erittäin hyvin pataruoaksi, jossa se saa kiehua hiljalleen niin kauan kun se on kypsää.

Neljälle

  • 1 kg sianpotkaa siivuina
  • 6 pikkusipulia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl minttua
  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 nippu persiljaa silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 1 lohko juuriselleriä suikaleina
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista ne hyvin pannulla ja siirrä pataan. Ruskista myös sipulit ja lisää pataan. Ripota päälle jauhoa, kääntele ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää vesi ja tomaatit liemineen sekä mausteet.

2. Anna kiehua hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa. Lisää persilja, valkosipuli, selleri ja porkkana, kun liha on kiehunut 30 minuuttia. Keitä ilman kantta viimeiset 20 minuuttia. Kokeile, että liha on mureaa. Tarjoile pastan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti