Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteinen lammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaan selkäliha sopii erityisen hyvin pataruokiin, lut antavat muhevan maun. Kastike saa täyteläisyyttä ranskankermasta.

Neljälle

  • 800 g lampaanselkää
  • 8-10 pikkusipulia
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 vihreä paprika suikaleina
  • 1 tl kynteliä
  • 1 tl timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 2 dl ranskankermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Mausta ja ruskista voissa lihapalat pannulla, siirrä pataan. Ruskista sen jälkeen sipulit ja nosta pataan.

2. Lisää pataan tomaatit, paprikasuikaleet, timjami, kynteli ja puristettu valkosipuli. Keitä hiljaa kannen alla 30 minuuttia.

3.Lisää ranskankerma ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Tarjoile nuudeleiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata