Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Välimeren keittiön lammaspataa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Välimeren maiden ruokaa pidetään yleisesti erittäin terveellisenä. Tämä pata on helppo, terveellinen, hyvänmakuinen ja kaiken lisäksi oikeaa kevytruokaa. Tarjoile keitetyn riisin ja katkopapujen kanssa.

Neljälle

  • 800 g lammasta patapaloina
  • 2 sipulia
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl mustia oliiveja

Koristeluun

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli, kuullota öljyssä ja siirrä pataan. Kiehauta tomaattimurska ja sipulit ja anna porista 5 minuuttia. Lisää lihapalat vähän kerrallaan ja anna kiehahtaa erien välillä.

2. Mausta suolalla, pippurilla, kirvelillä ja timjamilla. Anna kiehua hiljaa, kunnes liha tuntuu murealta, noin 20 minuuttia. Purista sekaan valkosipulinkynnet.

3. Sekoita mukaan oliivit ja kuumenna ne kunnolla. Koristele tuoreella timjamilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata