Basilika-parmesaanifrikadelleja pastan kera
Kun on pastapäivällisen aika, tarjoile näitä lihapyöryköitä tomaattikastikkeessa. Keität frikadellit suoraan tomaattikastikkeessa, joten koko ateria valmistuu samalla kertaa.
Neljälle
- 600 g naudanjauhelihaa
- 1 keltasipuli
- 10 basilikanlehteä, tuoretta
- 5 salvianlehteä, tuoretta
- 1 kananmuna
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Lisukkeeksi
- vastakeitettyä pastaa
Valmistusohje
1. Frikadellit: Hienonna yrtit. Riko muna kuppiin. Sekoita jauheliha, muna, juustoraaste ja mausteet notkeaksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä palloja kostutetun teelusikan ja kämmenen avulla.
2. Tomaattikastike: Paista sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Laita frikadellit tomaattikastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna hautua 20 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pasta kastikkeen ja frikadellien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku