Basilika-parmesaanifrikadelleja pastan kera

Kun on pastapäivällisen aika, tarjoile näitä lihapyöryköitä tomaattikastikkeessa. Keität frikadellit suoraan tomaattikastikkeessa, joten koko ateria valmistuu samalla kertaa.

Neljälle

  • 600 g naudanjauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 10 basilikanlehteä, tuoretta
  • 5 salvianlehteä, tuoretta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Lisukkeeksi

  • vastakeitettyä pastaa

Valmistusohje

1. Frikadellit: Hienonna yrtit. Riko muna kuppiin. Sekoita jauheliha, muna, juustoraaste ja mausteet notkeaksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä palloja kostutetun teelusikan ja kämmenen avulla.

2. Tomaattikastike: Paista sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Laita frikadellit tomaattikastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna hautua 20 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pasta kastikkeen ja frikadellien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.