Jauhelihalla täytetty conchigiale

Tässä hieman erilainen tapa tarjota pastaa ja jauhelihakastiketta. Jos et löydä kaupasta conchigiale-pastaa, voit täyttää kastikkeella cannelloneja. Voit toki myös valmistaa ruoan lyhyen kaavan mukaan ja käyttää tähteeksi jäänyttä tai kaupan valmista pastakastiketta.

4 annosta

  • 400 g gonchigiale-pastaa
  • 200 g juustoraastetta

Kastike

  • 300 g naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1/4 tl raastettua muskottipähkinää
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 2 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi porkkanat ja selleri. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen öljyä ja kuullota sipuli kauniin kullankeltaiseksi. Sekoita joukkoon vihannekset ja puserrettu valkosipulinkynsi. Kuullota vielä pari minuuttia.

2. Kuumenna paistinpannulla ruokalusikallinen öljyä ja ruskista jauheliha. Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä. Sekoita jauheliha vihannesten joukkoon. isää tomaattimurska, lihaliemi ja tomaattipyree. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen. Laimenna tarvittaessa lihaliemellä.

3. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Aseta "simpukankuoret" voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Täytä simpukankuoret jauhelihakastikkeella. Gratinoi uunissa 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.