Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Spagetti ja jauhelihakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tee spagetin kera itse jauhelihakastike. Tämä on helppo resepti, ja jos vierainasi on lapsia, menestys on taattu!

Neljälle

  • 4 annosta spagettia
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 15 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, 100 g raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri hienosti. Paista kasvikset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi. Puuteroi päälle jauhot, sekoita ja lisää lihaliemi sekä tomaattimurska. Mausta yrteillä ja purista mukaan valkosipuli.

2. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan kunnolla suolatussa vedessä. Kaada vesi pois, tarjoile spagetti jauhelihakastikkeen sekä halutessasi parmesaanin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike