Spagetti ja jauhelihakastike
Tee spagetin kera itse jauhelihakastike. Tämä on helppo resepti, ja jos vierainasi on lapsia, menestys on taattu!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annosta spagettia
- 300 g naudan jauhelihaa
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 1 porkkana
- 15 g juuriselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 1 tl vehnäjauhoja
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl oreganoa
- 1 maustemitta timjamia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, 100 g raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri hienosti. Paista kasvikset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi. Puuteroi päälle jauhot, sekoita ja lisää lihaliemi sekä tomaattimurska. Mausta yrteillä ja purista mukaan valkosipuli.
2. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan kunnolla suolatussa vedessä. Kaada vesi pois, tarjoile spagetti jauhelihakastikkeen sekä halutessasi parmesaanin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa