Spagetti ja jauhelihakastike

Tee spagetin kera itse jauhelihakastike. Tämä on helppo resepti, ja jos vierainasi on lapsia, menestys on taattu!

Neljälle

  • 4 annosta spagettia
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 15 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, 100 g raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri hienosti. Paista kasvikset pehmeiksi voissa. Lisää jauheliha ja paista kullanruskeaksi. Puuteroi päälle jauhot, sekoita ja lisää lihaliemi sekä tomaattimurska. Mausta yrteillä ja purista mukaan valkosipuli.

2. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan kunnolla suolatussa vedessä. Kaada vesi pois, tarjoile spagetti jauhelihakastikkeen sekä halutessasi parmesaanin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.