Itämaiset frikadellit couscousin kera

Tämä maukkaat, itämaisesti maustetut pyörykät sopivat loistavasti couscousin kera. Jos haluat säästää aikaa, voit ostaa valmista tomaattikastiketta.

Neljälle

  • 500 g lampaan- tai sianjauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl maitoa tai vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 maustemitta kanelia
  • 1 veitsenkärjellinen muskottia
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 l vettä
  • 1 kana- tai vasikanliemikuutio

Couscous

  • 2 ½ dl couscousia
  • 9 dl vettä
  • suolaa

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • halutessasi, 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä

Koristeluun

  • 4 tomaattia
  • 20 mustaa oliivia

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja maito tai vesi. Lisää kaikki mausteet ja raastettu sitruunankuori. Sekoita mukaan jauheliha, kananmunat ja persilja. Sekoita kunnolla, taikinan tulee olla aika löysää.

2. Kuumenna vesi ja liemikuutio. Muotoile lihataikinasta pyöryköitä kahden vedellä huuhdotun ruokalusikan avulla. Laita ne kiehuvaan liemeen ja keitä 8-10 minuuttia.

3. Keitä couscous suolatussa vedessä keskilämmöllä. Sekoittele välillä, varo ettei couscous pala pohjaan.

4. Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää hienonnettu valkosipuli. Suolaa ja pippuroi. Lisää oliiviöljy ja kuumenna kiehuvaksi. Voit myös ostaa valmiiksi maustettua tomaattimurskaa, ja kuumentaa sen oliiviöljytilkan kera.

5. Kaada ylimääräinen vesi pois couscousista, jos se on tarpeen. Sekoita couscous ja tomaattikastike ja asettele lautasille. Laita päälle frikadelleja, tomaattia ja oliiveja. Tarjoile kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.