Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Basilikapizza herkkusienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pizza vegetariana, tässä basilikan ja sienten kera.

Ainekset

  • Neljälle

Pizzataikina

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl vettä, 37-asteista
  • 7 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 800 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Liuota hiiva veteen, lisää suola ja öljy. Työstä mukaan niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan. Muotoile taikinasta neljä pientä palloa, laita kohoamaan liinan alle pariksi tunniksi.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Viipaloi herkkusienet. Aseta herkkusienet kylmään paistinpannuun ja anna niiden ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä, laita voi pannuun ja paista sieniä hetki.

3. Hienonna basilika tai sekoita tehosekoittimessa oliiviöljytilkan kera. Kaulitse taikinapalloista neljä lautasenkokoista pizzapohjaa. Levitä päälle ensin juusto, sitten herkkusienet, mutta jätä hieman tilaa reunoille. Levitä basilika pizzoille, paista uunissa n. 7 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza