Basilikapizza herkkusienillä
Pizza vegetariana, tässä basilikan ja sienten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pizzataikina
- 25 g hiivaa
- 2 ½ dl vettä, 37-asteista
- 7 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Täyte
- 800 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl voita
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Liuota hiiva veteen, lisää suola ja öljy. Työstä mukaan niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan. Muotoile taikinasta neljä pientä palloa, laita kohoamaan liinan alle pariksi tunniksi.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Viipaloi herkkusienet. Aseta herkkusienet kylmään paistinpannuun ja anna niiden ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä, laita voi pannuun ja paista sieniä hetki.
3. Hienonna basilika tai sekoita tehosekoittimessa oliiviöljytilkan kera. Kaulitse taikinapalloista neljä lautasenkokoista pizzapohjaa. Levitä päälle ensin juusto, sitten herkkusienet, mutta jätä hieman tilaa reunoille. Levitä basilika pizzoille, paista uunissa n. 7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku