Pizza tuoreiden tomaattien ja herkkusienten kera
Pizza vegetariana tällä kertaa tomaattien ja sienten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pizzataikina
- 25 g hiivaa
- 1 ½ dl haaleaa vettä
- ¾ tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 8 tuoretta tomaattia
- 800 g tuoreita herkkusieniä
- 2 rkl voita
- 4 dl juustoraastetta
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
Tomaattikastike
- 4 dl paseerattuja tomaatteja
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 maustemitta sokeria
Valmistusohje
1. Liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä, lisää jauhot ja suola ja työstä notkeaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen. Keitä tomaatit, tomaattipyree, suola ja pippuri tomaattikastikkeeksi. Ota liedeltä ja sekoita mukaan sokeri. Työstä pizzataikinaa hetki ja jaa se neljään osaan, kohota vielä 10 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
2. Viipaloi herkkusienet. Laita ne kylmään pannuun, laita liesi päälle ja anna sienten ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä, lisää voi ja paista sieniä hetki. Viipaloi tuoreet tomaatit.
3. Kaulitse neljä pizzapohjaa leivinpapereille. Levitä tomaattikastike pohjille. Ripottele päälle juusto, viimeistele tomaatti- ja herkkusieniviipaleilla. Kuumenna peltejä uunissa muutama minuutti ja vedä sitten leivinpaperit pizzoineen pelleille. Paista 5-7 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka