Pizza Calzone
Seuraa ohjetta ja yllätä vieraasi pizzalla, joka on kuin oikeassa ravintolassa tehty.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Taikina
- 25 g hiivaa
- 1 ½ dl kädenlämpöistä (37 astetta) vettä
- ¾ tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- oliiviöljyä
Täyte
- 200 g kinkkua
- 4 dl juustoraastetta
- 1 purkillinen kokonaisia tomaatteja
- 1 tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- ½ tl sokeria
Valmistusohje
1. Liuota hiiva vesitilkkaan. Lisää loput vedestä, lisää jauhot ja suola. Työstä kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
2. Suikaloi kinkku pieniksi suikaleiksi. Leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi. Keitä kokoon tomaatinpalat ja hieman tomaattiliemestä yhdessä suolan, pippurin ja sokerin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaivaa pizzataikinaa hetki ja jaa se neljään osaan. Anna kohota vielä 10 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
3. Kaulitse taikinasta neljä pyörylää leivinpaperille. Jaa tomaattikastike puolelle pyörylöistä, mutta jätä n. 2 cm reunasta tomaatitta. Ripottele päälle juustoraaste ja lisää kinkku. Taita se osa taikinaa, jossa ei ole täytettä, täytteen päälle. Nipistele reunat yhteen kunnolla, jotta täyte ei pääse pursuamaan ulos.
4. Lämmitä uunipellit hetki kuumassa uunissa. Vedä pizzat leivinpapereineen pelleille. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia tai kunnes calzonet alkavat kohota. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku