Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustoinen focaccialeipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän litteän, täytetyn focaccialeivän voit tarjoilla loistokkaana välipalana tai alkuruokana. Alkuperäisreseptiin kuuluu pecorinojuusto, mutta voit hyvin käyttää parmesaania.

Neljälle

  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä (37 astetta)
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g pecorino- tai parmesaanijuustoa
  • ½ rkl murskattuja fenkolinsiemeniä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Kaada jauhoseokseen 1 rkl öljyä, hiivaseos sekä loput vedestä, sekoita pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa 4 minuuttia. Kuutioi juusto.

2. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kaulitse ne 5 mm paksuisiksi ympyröiksi. Laita toinen niistä pellille, ripottele päälle juustokuutiot ja puolet fenkolinsiemenistä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Laita toinen taikinaympyrä ensimmäisen sekä täytteiden päälle, painele reunat yhteen jotta täyte ei karkaa paistamisen aikana. Tee ”kanteen” muutama viilto terävällä veitsellä ja penslaa se lopulla oliiviöljyllä. Ripottele päälle loput fenkolinsiemenet ja anna kohota 20-30 minuuttia.

4. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskeaa. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia