Juustoinen focaccialeipä

Tämän litteän, täytetyn focaccialeivän voit tarjoilla loistokkaana välipalana tai alkuruokana. Alkuperäisreseptiin kuuluu pecorinojuusto, mutta voit hyvin käyttää parmesaania.

Neljälle

  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä (37 astetta)
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 200 g pecorino- tai parmesaanijuustoa
  • ½ rkl murskattuja fenkolinsiemeniä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola. Kaada jauhoseokseen 1 rkl öljyä, hiivaseos sekä loput vedestä, sekoita pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa 4 minuuttia. Kuutioi juusto.

2. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kaulitse ne 5 mm paksuisiksi ympyröiksi. Laita toinen niistä pellille, ripottele päälle juustokuutiot ja puolet fenkolinsiemenistä. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

3. Laita toinen taikinaympyrä ensimmäisen sekä täytteiden päälle, painele reunat yhteen jotta täyte ei karkaa paistamisen aikana. Tee ”kanteen” muutama viilto terävällä veitsellä ja penslaa se lopulla oliiviöljyllä. Ripottele päälle loput fenkolinsiemenet ja anna kohota 20-30 minuuttia.

4. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes leipä on kullanruskeaa. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.