Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Basilikatäytteiset tomaatit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tomaatit ovat todella maukas lisuke lampaalle, pihveille tai paistetulle kalalle.

Kuudelle

  • 6 pihvitomaattia, tai suurta tavallista tomaattia
  • suolaa
  • 2 dl vaaleaa leipää, murustettuna
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 tl basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise tomaatit ja koverra sisus. Suolaa tomaatit sisältä ja valuta. Sekoita leivänmurut, persilja, basilika ja valkosipuli kulhossa. Suolaa ja pippuroi, lisää niin paljon öljyä että seoksesta tulee paksua tahnaa.

2. Täytä tomaatit seoksella ja laita uuniin. Tomaattien tulee pehmetä mutta ei haljeta, 20 minuuttia riittänee.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt tomaatit