Basilikatäytteiset tomaatit

Tomaatit ovat todella maukas lisuke lampaalle, pihveille tai paistetulle kalalle.

Kuudelle

  • 6 pihvitomaattia, tai suurta tavallista tomaattia
  • suolaa
  • 2 dl vaaleaa leipää, murustettuna
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 tl basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise tomaatit ja koverra sisus. Suolaa tomaatit sisältä ja valuta. Sekoita leivänmurut, persilja, basilika ja valkosipuli kulhossa. Suolaa ja pippuroi, lisää niin paljon öljyä että seoksesta tulee paksua tahnaa.

2. Täytä tomaatit seoksella ja laita uuniin. Tomaattien tulee pehmetä mutta ei haljeta, 20 minuuttia riittänee.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!