Basilikatäytteiset tomaatit
Tomaatit ovat todella maukas lisuke lampaalle, pihveille tai paistetulle kalalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 pihvitomaattia, tai suurta tavallista tomaattia
- suolaa
- 2 dl vaaleaa leipää, murustettuna
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 2 tl basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise tomaatit ja koverra sisus. Suolaa tomaatit sisältä ja valuta. Sekoita leivänmurut, persilja, basilika ja valkosipuli kulhossa. Suolaa ja pippuroi, lisää niin paljon öljyä että seoksesta tulee paksua tahnaa.
2. Täytä tomaatit seoksella ja laita uuniin. Tomaattien tulee pehmetä mutta ei haljeta, 20 minuuttia riittänee.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"