Provencelaiset tomaatit
Tämä on maukas lisuke niin lampaalle kuin naudanlihallekin. Käytä hieman kuivahtanutta, päivän vanhaa leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa tomaattia
- 3 dl murustettua, vaaleaa leipää
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja koverra sisukset.
2. Hienonna tomaatin hedelmäliha ja sekoita se leivänmurujen, persiljan ja hienonnetun valkosipulin kanssa. Mausta. Lisää oliiviöljy, sekoita ja täytä tomaatit.
3. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku