Provencelaiset tomaatit

Tämä on maukas lisuke niin lampaalle kuin naudanlihallekin. Käytä hieman kuivahtanutta, päivän vanhaa leipää.

Neljälle

  • 4 isoa tomaattia
  • 3 dl murustettua, vaaleaa leipää
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja koverra sisukset.

2. Hienonna tomaatin hedelmäliha ja sekoita se leivänmurujen, persiljan ja hienonnetun valkosipulin kanssa. Mausta. Lisää oliiviöljy, sekoita ja täytä tomaatit.

3. Kypsennä uunissa 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!