Gratinoidut latva-artisokanpohjat

Tämä on maukas kasvisruoka, joka sopii niin lisukkeeksi kuin seisovaan pöytäänkin. Osta valmiita säilykepohjia tai keitä artisokat itse ja leikkaa pohjat irti.

Kolmelle-neljälle

  • 6-7 latva-artisokanpohjaa
  • 4 tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 ½ dl juustoraastetta
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita pohjat uunivadille. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä, kuori ja hienonna ne.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit ja mausteet. Keitä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

3. Täytä pohjat, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!