Gratinoidut latva-artisokanpohjat
Tämä on maukas kasvisruoka, joka sopii niin lisukkeeksi kuin seisovaan pöytäänkin. Osta valmiita säilykepohjia tai keitä artisokat itse ja leikkaa pohjat irti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kolmelle-neljälle
- 6-7 latva-artisokanpohjaa
- 4 tomaattia
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 tl rakuunaa
- 1 ½ dl juustoraastetta
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita pohjat uunivadille. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä, kuori ja hienonna ne.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista ne öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit ja mausteet. Keitä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
3. Täytä pohjat, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku