Taloudelliset tonnikalalla täytetyt tomaatit
Pari päivää vanha vaalea leipä tulee mainiosti hyödynnettyä näihin maukkaisiin tomaatteihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kolmelle-neljälle
- 6-7 isoa tomaattia
- suolaa ja mustapippuria
- 2 dl murustettua vaaleaa leipää
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni prk tonnikalaa öljyssä
- 5 basilikanlehteä
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaateista ”hattu” pois ja koverra pois sisusta.
2. Sekoita tomaattiensisus, suola, pippuri, leivänmurut ja persilja. Hienonna valkosipuli, lisää se sekä valutettu tonnikala täytteeseen. Suikaloi basilika.
3. Täytä tomaatit. Laita ne uunivuoassa 225-asteisen uunin keskitasolle 15-20 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku