Vihannespannu kesäkurpitsalla

Tämä on maukas lisuke kalalle tai kanalle. Tai mikset tarjoilisi sitä kasvispääruokana. Muuntele esimerkiksi tuoreilla yrteillä: rosmariini tai timjami sopivat tähän mainiosti.

Neljälle

  • 6 tomaattia
  • n. 500 g kesäkurpitsaa
  • 2 paprikaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • n. 10 mustaa oliivia
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kalttaa ja kuori tomaatit. Paloittele kaikki vihannekset pienemmiksi paloiksi.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää sipuli ja valkosipuli, paista hetki. Lisää paprika ja kesäkurpitsa ja lopuksi tomaatit.

3. Anna hautua kannen alla n. 15 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja oliiveja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.