1. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipuli, bataatti, porkkanat ja perunat. Kuullota kaikki kasvikset tilkassa oliiviöljyä. Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
2. Soseuta kasvikset tasaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon loppu kasvisliemi. Mausta ripauksella raastettua inkivääriä ja 1-2 ruokalusikallisella appelsiini- tai limettimehua. Makua tuo myös ripaus suolaa tai pippuria. Keiton tulee olla melko paksua ja sakeaa. Maku on hieman makean hapan, mutta samalla sopivan mausteinen.
3. Persiljaöljy: Sekoita yleiskoneessa nippu persiljaa ja ½ dl oliiviöljyä. Kaada keitto laseihin tai kuppeihin ja pirskottele pinnalle persiljaöljyä. Vinkki: Ellet löydä kaupasta bataattia, valmista juureskeitto edellä kuvatulla tavalla, mutta korvaa bataatti juurisellerillä.