Bataatti-appelsiinikeitto

Tämän keiton salaisuutena on makujen tasapaino, jonka saavat aikaan makeat juurekset sekä appelsiinin ja inkiväärin kirpeys. Keitto maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

4 annosta

  • 1 bataatti
  • 2 porkkanaa
  • 4 puikulaperunaa
  • 1 sipuli tai punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 litra kasvislientä
  • 1 limetti tai appelsiini
  • 1 pala inkivääriä
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Persiljaöljy

  • 1 nippu persiljaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonna sipuli, bataatti, porkkanat ja perunat. Kuullota kaikki kasvikset tilkassa oliiviöljyä. Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

2. Soseuta kasvikset tasaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon loppu kasvisliemi. Mausta ripauksella raastettua inkivääriä ja 1-2 ruokalusikallisella appelsiini- tai limettimehua. Makua tuo myös ripaus suolaa tai pippuria. Keiton tulee olla melko paksua ja sakeaa. Maku on hieman makean hapan, mutta samalla sopivan mausteinen.

3. Persiljaöljy: Sekoita yleiskoneessa nippu persiljaa ja ½ dl oliiviöljyä. Kaada keitto laseihin tai kuppeihin ja pirskottele pinnalle persiljaöljyä. Vinkki: Ellet löydä kaupasta bataattia, valmista juureskeitto edellä kuvatulla tavalla, mutta korvaa bataatti juurisellerillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!