Bataattisosekeittoa, yrttiöljyä ja timjamipatonkia
Tuo talven pimeyteen voimaa yrteistä. Tässä täydellinen ateriakokonaisuus, lämmittävä bataattikeitto ihanan timjamipatongin kera tarjoiltuna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 300 g bataattia
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 sipuli
- suolaa
- 2 dl 15% kermaa
Yrttiöljy
- basilikaa
- timjamia
- persiljaa
- extra virgin oliiviöljyä
Timjamipatonki
- patonkia
- timjamia
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Pilko juurekset ja nosta ne kattilaan, jossa on vettä. Keitä kymmenisen minuuttia ja soseuta sileäksi. Kuumenna uudelleen ja lisää kerma ja suolaa. Jatka soseuttamista sauvasekoittimella niin, että keitto on samettisen sileää.
Pirskottele päälle yrttiöljyä ja tarjoa mukana myös timjamiöljyssä paistettua patonkia.
Murskaa yrtit ja sekoita öljy niiden kanssa. Jatka murskaamista niin, että öljy muuttuu syvän vihreäksi.
Lämmitä pannulla oliiviöljyä ja mausta se timjaminoksilla. Leikkaa patonki viipaleiksi ja paista ne öljyssä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"