Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Couscous-kikhernesalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä salaatissa osan persiljasta voit korvata rohkeasti mintulla tai tuoreella korianterilla. Tämä kesäinen salaatti on varma valinta noutopöytään tai juhlapöydän lisukkeeksi. Muut kuin kasvissyöjät voivat halutessaan vaihtaa kasvisliemen kanaliemeen.

4 annosta

  • 4 dl couscousia
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 prk keitettyjä kikherneitä
  • 1 sitruuna
  • 1 persiljanippu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli tai punasipuli
  • ½ tuore kurkku
  • tomaatteja
  • tuoreita yrttejä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta kasvisliemi ja kaada se couscousin päälle. Jäähdytä ja sekoita ilmavaksi haarukalla. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja kurkku (mielellään suolattu ja valutettu) ja sekoita joukkoon couscous, kikherneet ja hienonnettu persilja.

2. Vatkaa yhtä paljon sitruunamehua ja oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskota kastike salaatin päälle ja tarkista maku. Happamuutta saa olla runsaasti.

3. Anna salaatin vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele tomaateilla ja tuoreilla yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

Couscoussalaatti