Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihanneksia sitruunakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kreetalainen erikoisuus koostuu kevyesti keitetyistä vihanneksista, jotka tarjoillaan oikein happamassa sitruunakastikkeessa.

Neljälle

  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 prk latva-artisokansydämiä
  • 250 g okraa
  • 250 g kokonaista pinaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipulit. Paloittele artisokansydämet. Jos okran kanta on suuri, leikkaa se pois. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy. Paista sipulia, valkosipulia ja okraa muutama minuutti.

3. Lisää pinaatti, artisokansydämet, fenkolinsiemenet ja hieman vettä. Laita kansi päälle ja anna vihannesten hautua pehmeiksi.

4. Sekoita vehnäjauhot ja sitruunamehu. Kaada seos vihannesten päälle ja anna poreilla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata