Vihanneksia sitruunakastikkeessa
Tämä kreetalainen erikoisuus koostuu kevyesti keitetyistä vihanneksista, jotka tarjoillaan oikein happamassa sitruunakastikkeessa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 prk latva-artisokansydämiä
- 250 g okraa
- 250 g kokonaista pinaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- ½ rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele sipulit. Paloittele artisokansydämet. Jos okran kanta on suuri, leikkaa se pois. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna öljy. Paista sipulia, valkosipulia ja okraa muutama minuutti.
3. Lisää pinaatti, artisokansydämet, fenkolinsiemenet ja hieman vettä. Laita kansi päälle ja anna vihannesten hautua pehmeiksi.
4. Sekoita vehnäjauhot ja sitruunamehu. Kaada seos vihannesten päälle ja anna poreilla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle tilliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka