Julkaistu
Tv-kokki Harri Syrjäsen mukaan suklaa tuo "pikantin lisän" tähän bataattikeittoon.
Ainekset
- 500 g bataattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 30 g tummaa suklaata (minimi 80%)
- nippu lehtipersiljaa
- 5 dl kasvis- tai kanalientä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl oreganoa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 avocado
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeitto:
- Kuori ja leikkaa bataatti paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko pieneksi. Leikkaa chili renkaiksi ja leikkaa veitsellä suklaata pienempiin osiin.
- Kaada oliiviöljyä kumaan kasariin sipuli, valkosipuli, chili ja paprikajauhe, kuustokumina ja oregaano ja sekoita.
- Lisää bataatit, sekoita ja lisää kasvisliemi. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
- Tällä aikaa leikkaa avocado halki, ota sisus lusikalla ja viipaloi.
- Lisää kasariin suklaa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kun bataatit kypsiä, kaada seos blenderiin ja soseuta.
- Nosta annos lautaselle ja lisää päälle puolikas avocado ja lusikallinen maustamatonta jogurttia.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku