Näin valmistuu Harri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeitto 0:59

Harri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeitto

Näin valmistuu Harri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeitto. Katso video!

Tv-kokki Harri Syrjäsen mukaan suklaa tuo "pikantin lisän" tähän bataattikeittoon.

Ainekset

  • 500 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 30 g tummaa suklaata (minimi 80%)
  • nippu lehtipersiljaa
  • 5 dl kasvis- tai kanalientä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl oreganoa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 avocado
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeitto:

  1. Kuori ja leikkaa bataatti paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko pieneksi. Leikkaa chili renkaiksi ja leikkaa veitsellä suklaata pienempiin osiin.
  2. Kaada oliiviöljyä kumaan kasariin sipuli, valkosipuli, chili ja paprikajauhe, kuustokumina ja oregaano ja sekoita.
  3. Lisää bataatit, sekoita ja lisää kasvisliemi. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
  4. Tällä aikaa leikkaa avocado halki, ota sisus lusikalla ja viipaloi.
  5. Lisää kasariin suklaa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kun bataatit kypsiä, kaada seos blenderiin ja soseuta.
  6. Nosta annos lautaselle ja lisää päälle puolikas avocado ja lusikallinen maustamatonta jogurttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.