Julkaistu
Tv-kokki Harri Syrjäsen mukaan suklaa tuo "pikantin lisän" tähän bataattikeittoon.
Ainekset
- 500 g bataattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 30 g tummaa suklaata (minimi 80%)
- nippu lehtipersiljaa
- 5 dl kasvis- tai kanalientä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl oreganoa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 avocado
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen bataatti-chili-suklaakeitto:
- Kuori ja leikkaa bataatti paloiksi. Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko pieneksi. Leikkaa chili renkaiksi ja leikkaa veitsellä suklaata pienempiin osiin.
- Kaada oliiviöljyä kumaan kasariin sipuli, valkosipuli, chili ja paprikajauhe, kuustokumina ja oregaano ja sekoita.
- Lisää bataatit, sekoita ja lisää kasvisliemi. Keittele hiljaa hymyillen 15 minuuttia.
- Tällä aikaa leikkaa avocado halki, ota sisus lusikalla ja viipaloi.
- Lisää kasariin suklaa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kun bataatit kypsiä, kaada seos blenderiin ja soseuta.
- Nosta annos lautaselle ja lisää päälle puolikas avocado ja lusikallinen maustamatonta jogurttia.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan