Bataatti-porkkana-kookoskeitto ja perunarieskat
Bataatti-porkkana-kookoskeiton kaveriksi tehdään pehmeitä perunarieskoja. Resepti Koto-ohjelmasta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Tarvitset
- iso bataatti
- 4 porkkanaa
- 2 perunaa
- tuoretta korianteria
- 1 prk kookoskermaa
- kasvislientä
Perunarieskat
- perunamuusi 500g perunoista (n.puolet eilisestä muusista)
- suolaa
- 2 munaa
- loraus öljyä
- 2dl vehnäjauhoja (myös ohra- tai sämpyläjauhot käyvät)
Valmistusohje
1. Kiehuta runsaasti vettä, johon lisäät kasvisliemikuution.
2. Lisää kiehuvaan veteen kuoritut ja lohkotut porkkanat. Anna porkkanoiden kehua 5 min ja lisää sitten bataatit ja perunat.
3. Tee sillä aikaa perunarieskat. Anna juuresten kiehua ihan pehmeiksi.
4. Kaada puolet keitinliemestä pois talteen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kookoskerma.
5. Jos tarvitset lisää nestettä, lisää keitinlientä. Lisää suolaa maun mukaan.
6. Revi korianteri pieniksi ja ripottele keiton päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"