Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Bataatti-porkkana-kookoskeitto ja perunarieskat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Bataatti-porkkana-kookoskeiton kaveriksi tehdään pehmeitä perunarieskoja. Resepti Koto-ohjelmasta.

Tarvitset

  • iso bataatti
  • 4 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • tuoretta korianteria
  • 1 prk kookoskermaa
  • kasvislientä

Perunarieskat

  • perunamuusi 500g perunoista (n.puolet eilisestä muusista)
  • suolaa
  • 2 munaa
  • loraus öljyä
  • 2dl vehnäjauhoja (myös ohra- tai sämpyläjauhot käyvät)

Valmistusohje

1. Kiehuta runsaasti vettä, johon lisäät kasvisliemikuution.

2. Lisää kiehuvaan veteen kuoritut ja lohkotut porkkanat. Anna porkkanoiden kehua 5 min ja lisää sitten bataatit ja perunat.

3. Tee sillä aikaa perunarieskat. Anna juuresten kiehua ihan pehmeiksi.

4. Kaada puolet keitinliemestä pois talteen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kookoskerma.

5. Jos tarvitset lisää nestettä, lisää keitinlientä. Lisää suolaa maun mukaan.

6. Revi korianteri pieniksi ja ripottele keiton päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Bataattikeitto