Blinit sienisalaatilla

Kokeile valmistaa itse rapeita ja maukkaita blinejä. Sienisalaatin ja kylmäsavulohen kera nautitut blinit käyvät alkuruoaksi tai illanistujaisiin pikkupurtavaksi.

Ainekset

  • 2 dl kermaviiliä
  • 10 g hiivaa
  • 1,5 dl tattarijauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl lämmitettyä maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 20 g voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen

Sienisalaatti

  • 2 dl suolasieniä
  • 1 punasipuli
  • 1 hapahkoa omenaa
  • 1 prk smetanaa
  • 1rkl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ,sokeri ja puolet jauhoista. Anna taikinan kohota.

Vaahdota valkuainen ja lämmitä maito.Lisää loput aineet taikinaan. Viimeisenä vaahdotettu valkuainen nostellen. Paista kirkkaan voin kanssa rapeiksi pikkublineiksi.

Ryöppää sienet nopeasti kiehuvassa runsaassa vedessä tai liota niitä vuorokausi vettä vaihtaen. Maista suolaisuus sienistä.

Purista liika vesi niistä pois ja hienonna ne veitsellä. Kuori omena ja sipuli. Hienonna ne sienten mukaan. Mausta sieni salaatti yrteillä ja mustapippurilla. Vatkaa smetana kevyesti ja nostele sienisalaatin joukkoon.

Lisäksi annokseen siivutettua kylmäsavulohta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!