Friteeratut herkkusienet dippikastikkeella
Tämä on epätavallinen ja herkullinen alkupala drinkkien seuraksi ennen päivällistä. Herkkusienet voidaan tarjoilla myös osana seisovaa pöytää.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 kananmuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
- suolaa
Dippikastike
- 1 ½ dl majoneesia
- 1 kovaksikeitetty kananmuna
- ½ nippu ruohosipulia
Tarjoiluun
- 1 nippu persiljaa
- ½ sitruuna
Valmistusohje
1. Dippikastike: Hienonna ruohosipuli. Kuori ja hienonna keitetty muna. Sekoita majoneesi, muna ja ruohosipuli. Laita kylmään.
2. Puhdista sienet huolellisesti ja jaa isot sienet neljään osaan, pienet kahteen osaan. Pirskottele sitruunamehu sienten päälle. Kaada jauhot, korppujauhot ja kananmuna kolmelle eri syvälle lautaselle. Kasta sienet ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Kuumenna öljy 170-asteiseksi. Friteeraa herkkusienet muutama kerrallaan n. 2 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä ja ripottele päälle hieman suolaa. Friteeraa persilja nopeasti ja laita talouspaperin päälle.
3. Lohko sitruunanpuolikas neljään osaan. Aseta herkkusienet ja persilja tarjolle sitruunan kanssa ja tarjoile lisäksi dippikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka