Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tummariisigratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile herkullinen gratiini tummasta riisistä ja juureksista. Se sopii sekä itsenäiseksi pääruoaksi raikkaan salaatin kera että lisukkeeksi muille ruoille.

Neljälle

  • 2 dl tummaa riisiä
  • 400 g juureksia (porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa)
  • 180 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl vettä
  • 60 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kaada riisi kattilaan ja lisää 5 dl vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia, lisää nestettä keittämisen aikana tarvittaessa. Levitä keitetty riisi voideltuun, uuninkestävään vuokaan, jossa on korkeat reunat.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja puhdista juurekset ja viipaloi ne. Keitä muutama minuutti vedessä ja levitä juurespalat sitten riisin päälle.

3. Viipaloi herkkusienet ja paista ne voinokareessa sekä muutamassa tipassa sitruunamehua ja vettä. Anna kaiken nesteen kiehua kokoon. Ripottele päälle jauhot, sekoita, kaada päälle kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita herkkusienet päällimmäiseksi vuokaan, ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa 25 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Riisi