Tummariisigratiini
Tarjoile herkullinen gratiini tummasta riisistä ja juureksista. Se sopii sekä itsenäiseksi pääruoaksi raikkaan salaatin kera että lisukkeeksi muille ruoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl tummaa riisiä
- 400 g juureksia (porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa)
- 180 g tuoreita herkkusieniä
- 1 dl kermaa
- 1 tl vehnäjauhoja
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- puristettua sitruunamehua
- 2 rkl vettä
- 60 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kaada riisi kattilaan ja lisää 5 dl vettä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä n. 40 minuuttia, lisää nestettä keittämisen aikana tarvittaessa. Levitä keitetty riisi voideltuun, uuninkestävään vuokaan, jossa on korkeat reunat.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja puhdista juurekset ja viipaloi ne. Keitä muutama minuutti vedessä ja levitä juurespalat sitten riisin päälle.
3. Viipaloi herkkusienet ja paista ne voinokareessa sekä muutamassa tipassa sitruunamehua ja vettä. Anna kaiken nesteen kiehua kokoon. Ripottele päälle jauhot, sekoita, kaada päälle kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita herkkusienet päällimmäiseksi vuokaan, ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa