Perunagnocchit sienten kera

Gnocchi on tyypillinen italialainen pasta joka valmistetaan perunataikinasta. Tässä gnocchit saavat seurakseen herkkutatteja.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • ½ kg perunaa
  • 50 g raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ maustemittaa jauhettua muskottia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 200 g herkkutatteja
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 l vihanneslientä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl voita

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen. Kuori perunat ja muussaa ne isossa kulhossa, lisää munankeltuainen, juusto, suola, pippuri ja muskotti. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja työstä taikinaksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista sienet, leikkaa isoiksi paloiksi ja aseta kostean pyyhkeen päälle. Paista sienet ja sipuli öljyssä, johon on puserrettu hieman valkosipulia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kierittele se pitkäksi nauhaksi, jonka halkaisija on n. 1 ½ cm. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kierittele palat munanmuotoisiksi paloiksi. Kuumenna kevyesti suolattua vettä kiehuvaksi ja anna gnocchien kiehahtaa hiljaa n. 2 minuuttia kunnes ne nousevat pintaan. Nosta gnocchit vedestä reikäkauhalla, laita siivilään ja kasta nopeasti kylmään veteen. Keitä kasvisliemi, lisää voi ja oliiviöljy. Lämmitä gnocchit liemessä ennen tarjoilua. Tarjoile sienten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.