Rapu-herkkusienitäytteiset paprikacrepit
Crepit saavat kauniin värin ja erikoisen maun, kun taikinaan lisätään paprikaa. Täytä ravunpyrstöillä ja sienillä ja tarjoile alkupalana.
Ainekset
- 4 annosta
Crepit
- 4 kananmunaa
- 4 keltuaista
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vettä
- 1 hyppysellinen suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 25 g voita
- 1 dl kermaa
- 3½ dl maitoa
- 1 punainen paprika
Täyte
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 200 g kuorittuja ravunpyrstöjä
- 2 rkl vermuttia
- ½ dl ranskankermaa
Tarjoiluun
- salaatinlehtiä
- paprikasuikaleita
Valmistusohje
1. Crepit: Huuhtele ja puhdista paprika, soseuta se ja siivilöi pois kuorenpalat. Vatkaa keltuaiset, kokonaiset kananmunat, sokeri, vesi, osa maidosta ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja sekoita se sekä paprikasose taikinaan. Lisää kerma ja loput maidosta, mausta suolalla ja sekoita taikina hyvin. Paista mahdollisimman ohuita crepejä.
2. Täyte: Puhdista sienet, puolita ne ja keitä vermutissa, kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Anna sienten jäähtyä. Sekoita sieniin ranskankerma ja ravunpyrstöt. Täyt crepit täytteellä. Aseta lautasille ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku