Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Bolivialainen lihapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän bolivialaisen lihapadan maustavat chili, kaneli ja sahrami. Riisi, perunat ja liha tuovat pataan ruokaisuutta, ja tomaattien happamuus ja siirapin makeus tasapainottavat toinen toisiaan.

4 annosta

  • 600 g possunlapaa tai -kinkkua
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl maissiöljyä
  • 3 rkl riisiä
  • 2 tomaattia
  • 1/4 tl chilimaustetta
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl sahramia
  • 4 dl lihalientä
  • 3 perunaa
  • 2 rkl kuohukermaa
  • ½ rkl siirappia
  • 2 rkl maapähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit. Leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna öljy isossa padassa ja kuullota sipuli. Lisää valkosipuli. Lisää lihapalat ja riisi. Ruskista koko ajan sekoittaen.

2. Lisää tomaattikuutiot. Sekoita joukkoon chilimauste, kaneli, neilikka ja suola. Kaada lihaliemi ja mausta sahramille. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

3. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää perunat pataan ja keitä noin 15 minuuttia. Rouhi maapähkinät. Sekoita pataan kerma, siirappi ja pähkinärouhe. Hauduta vielä muutama minuutti tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata