Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunainen oliivi-lammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruuna on erottamaton osa marokkolaista ruokakulttuuria, tunnetaanhan maa suurista sitrusviljelmistään. Tähän lammaspataan käytetään kokonaisia sitruunalohkoja, jotka antavat lihalle ja kastikkeelle runsaasti makua.

4 annosta

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 g sahramia (½ pkt)
  • ½ tl inkivääriä
  • 1 tl suolaa 1/4 tl pippuria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 3-4 dl vettä
  • 15 mustaa oliivia
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Pese sitruuna huolellisesti juoksevan, lämpimän veden alla ja leikkaa 8 lohkoksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi.

2. Leikkaa liha kolmen senttimetrin paloiksi. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja ruskista lihapalat kauttaaltaan. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota 2-3 minuuttia. Lisää sitruunalohkot ja korianteri, mittaa pataan vesi ja mausta sahramilla. Peitä kannella ja keitä 40-50 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

3. Lisää oliivit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle hieman korianteria.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata