Sitruunainen oliivi-lammaspata
Sitruuna on erottamaton osa marokkolaista ruokakulttuuria, tunnetaanhan maa suurista sitrusviljelmistään. Tähän lammaspataan käytetään kokonaisia sitruunalohkoja, jotka antavat lihalle ja kastikkeelle runsaasti makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g luutonta lampaanlihaa
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 sitruuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 g sahramia (½ pkt)
- ½ tl inkivääriä
- 1 tl suolaa 1/4 tl pippuria
- 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria
- 3-4 dl vettä
- 15 mustaa oliivia
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Pese sitruuna huolellisesti juoksevan, lämpimän veden alla ja leikkaa 8 lohkoksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi.
2. Leikkaa liha kolmen senttimetrin paloiksi. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi ja ruskista lihapalat kauttaaltaan. Mausta inkiväärillä, suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota 2-3 minuuttia. Lisää sitruunalohkot ja korianteri, mittaa pataan vesi ja mausta sahramilla. Peitä kannella ja keitä 40-50 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
3. Lisää oliivit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle hieman korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa