Thai-maustettua porsaanfileetä
Valmista thaimaalaiskeittiön inspiroima illallinen! Jos haluat reseptistä hieman kevyemmän, kokeile kevytkookosmaitoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g porsaanfileetä
- 1 purjo
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ rkl sambal oelek -maustekastiketta
- ½ rkl inkivääriä
- 2½ dl ruokajogurttia
- 2½ dl kookosmaitoa
- 1½ rkl lihafondia
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
Paistettu riisi
- 4 annosta kylmää keitettyä riisiä
- 1 dl suikaloitua purjoa
- 1 dl erivärisiä paprikoita pieninä kuutioina
- 2 tl hienonnettua inkivääriä
- 2 tl hienonnettua valkosipulia
- ½ tl soijaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa liha 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri.
2. Ruskista liha kuumalla pannulla ja pane sivuun. Kuullota valkosipuli, inkivääri ja purjo voinokareessa. Lisää joukkoon kookosmaito, jogurtti, sambal oelek ja lihafondi ja kiehauta. Lisää joukkoon liha ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta sitten suolalla ja pippurilla.
3. Riisi: Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuutioi paprikat ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuullota purjo, paprikat, valkosipuli ja inkivääri. Lisää joukkoon riisi ja paista kunnes seos on lämmennyt, mausta sitten soijalla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä