Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thai-maustettua porsaanfileetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista thaimaalaiskeittiön inspiroima illallinen! Jos haluat reseptistä hieman kevyemmän, kokeile kevytkookosmaitoa.

4 annosta

  • 400 g porsaanfileetä
  • 1 purjo
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ rkl sambal oelek -maustekastiketta
  • ½ rkl inkivääriä
  • 2½ dl ruokajogurttia
  • 2½ dl kookosmaitoa
  • 1½ rkl lihafondia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Paistettu riisi

  • 4 annosta kylmää keitettyä riisiä
  • 1 dl suikaloitua purjoa
  • 1 dl erivärisiä paprikoita pieninä kuutioina
  • 2 tl hienonnettua inkivääriä
  • 2 tl hienonnettua valkosipulia
  • ½ tl soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri.

2. Ruskista liha kuumalla pannulla ja pane sivuun. Kuullota valkosipuli, inkivääri ja purjo voinokareessa. Lisää joukkoon kookosmaito, jogurtti, sambal oelek ja lihafondi ja kiehauta. Lisää joukkoon liha ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta sitten suolalla ja pippurilla.

3. Riisi: Puhdista, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuutioi paprikat ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuullota purjo, paprikat, valkosipuli ja inkivääri. Lisää joukkoon riisi ja paista kunnes seos on lämmennyt, mausta sitten soijalla, suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee