Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Saté-lihavarras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pienet, voimakkaasti maustetut liha-, lintu- tai äyriäisvartaat ovat tavallista syötävää Singaporessa. Niiden lisänä tarjotaan satékastiketta ja keitettyä riisiä.

4 annosta

  • 550 g naudan ulkofileetä
  • puisia, liotettuja varrastikkuja

Marinadi

  • pala sitruunankuorta
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl vaaleaa kiinalaista soijaa
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl maapähkinöitä

Maapähkinäkastike

  • ½ tl suolaa
  • 2½ dl kiehuvaa vettä
  • pala sitruunankuorta
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 225 g maapähkinöitä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2+2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 tl cayennepippuria

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipuli ja rouhi maapähkinät. Soseuta sitruunankuori, sipuli, valkosipuli, soija, öljy, juustokumina, kurkuma ja suola tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon maapähkinärouhe. Pyyhi liha, kuutioi ja anna marinoitua 1-2 tuntia. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.

2. Kastike: Hienonne sitruunankuori, sipuli, valkosipuli, maapähkinät ja 2 rkl öljyä tahosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Paista tahnaa kaksi minuuttia öljyssä. Lisää cayennepippuri, sokeri ja suola, sekoita ja anna kastikkeen hautua vielä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Pujota liha varrastikkuihin ja grillaa 3-5 minuuttia joka puolelta.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat