Saté-lihavarras
Pienet, voimakkaasti maustetut liha-, lintu- tai äyriäisvartaat ovat tavallista syötävää Singaporessa. Niiden lisänä tarjotaan satékastiketta ja keitettyä riisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 550 g naudan ulkofileetä
- puisia, liotettuja varrastikkuja
Marinadi
- pala sitruunankuorta
- 2 keskikokoista sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl vaaleaa kiinalaista soijaa
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl maapähkinöitä
Maapähkinäkastike
- ½ tl suolaa
- 2½ dl kiehuvaa vettä
- pala sitruunankuorta
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 225 g maapähkinöitä
- 2 rkl fariinisokeria
- 2+2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 tl cayennepippuria
Valmistusohje
1. Marinadi: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipuli ja rouhi maapähkinät. Soseuta sitruunankuori, sipuli, valkosipuli, soija, öljy, juustokumina, kurkuma ja suola tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon maapähkinärouhe. Pyyhi liha, kuutioi ja anna marinoitua 1-2 tuntia. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
2. Kastike: Hienonne sitruunankuori, sipuli, valkosipuli, maapähkinät ja 2 rkl öljyä tahosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Paista tahnaa kaksi minuuttia öljyssä. Lisää cayennepippuri, sokeri ja suola, sekoita ja anna kastikkeen hautua vielä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
3. Pujota liha varrastikkuihin ja grillaa 3-5 minuuttia joka puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä