Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broilerikohokas korvasienikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ellei sinulla ole omia korvasieniä kuivattuna tai pakastettuna, löydät niitä säilöttyinä kaupan hyllyltä. Säilykekorvasienet ovat takuuhyvin keitettyjä ja myrkyttömiä. Ellet halua käyttää korvasieniä, korvaa ne muilla mielisienilläsi.

Ainekset

  • Neljälle

Kohokas

  • 1 broilerinfilee
  • 150 g broilerinmaksoja
  • 4 munanvalkuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Korvasienikastike

  • 150 g voita
  • 70 g säilöttyjä korvasieniä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 3/4 dl valkoviiniä
  • 3/4 dl kanalientä
  • 2 1/4 dl kuohukermaa
  • 3 katajanmarjaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • tuoreita yrttejä

Lisäksi

  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Laita tyhjä kulho jääkaappiin. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele annosvuoat. Paloittele filee ja aja se koneessa sileäksi jauhelihaksi. Puhdista maksat, kuivaa ne ja kuutioi pieneksi. Lisää maksa jauhelihaan ja pyöritä koneessa vielä, niin että kaikki on sekoittunut. Siirrä jauhelihaseos kylmennettyyn kulhoon ja pane kulho taas kylmään.

2. Korvasienikastike: Kuori ja silppua sipuli. Murskaa katajanmarjat. Sulata puolet voista kasarissa, lisää sienet ja sipuli, kuullota kunnes sipuli on läpikuultavaa. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon jauho. Nosta takaisin levylle ja sekoita joukkoon viini, kanaliemi, kerma, katajanmarjat, suola ja pippuri. Kiehauta sekoittaen ja hauduta vielä 5 minuuttia. Sekoita kastikkeeseen loput voista vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Lisää munanvalkuaiset jauhelihaseokseen yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää kerma, suola ja pippuri ja vatkaa seos sileäksi. Täytä annosvuoat seoksella 3/4 korkeudelta. Nosta pikkuvuoat isompaan uunivuokaan. Keitä vettä ja täytä isompi vuoka kuumalla vedellä, niin että sitä on pikkuvuokien puoliväliin. Peitä foliolla ja pane 5 minuutiksi uuniin. Tarjoile heti korvasienikastikkeen kanssa ja koristele tuoreilla yrteillä.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset leivokset