Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettu kateenkorva sienipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka vaatii aika lailla askaroimista, mutta maku korvaa vaivan. Jos haluat annoksista erityisen elegantit, höylää muutama tryffelilastu tai tipauta hieman tryffeliöljyä ruoan pinnalle. Tarjoile alkuruokana tai illallisena.

Neljälle

  • 200g vasikan kateenkorvaa
  • 4 dl kanalientä
  • 250 g sekasieniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 levy valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 muna
  • muutama persiljan oksa
  • muutama ruohosipuli

Kastike

  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Pistele neulalla kateenkorvaa niistä kohdista, joihin on kerääntynyt verta. Huuhtele juoksevan veden alla tunti tai niin kauan, kunnes vesi on täysin kirkasta. Keitä sitten kateenkorvaa kanaliemessä kannen alla 10 minuuttia. Nosta kateenkorva liemestä ja pidä lämpimänä. Säästä liemi kastiketta varten.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa muna. Levitä voitaikinalevy leivinpaperille pellille. Leikkaa se 4 neliöksi. Voitele munalla ja pane uuniin 15 minuutiksi tai siihen asti, kunnes neliöt ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ritilällä. Sulata voi kastiketta varten, ota liedeltä ja sekoita jauhot voisulaan. Nosta takaisin liedelle ja kaada hämmentäen sekaan kanaliemi, viini ja kerma, Anna kiehua hieman kokoon, lisää sinappi ja mausta kastike.

3. Puhdista sienet ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita ne kylmälle pannulle ja kuumenna pannu. Anna sienten "hikoilla" kohtalaisella lämmöllä, kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä ja lisää voi. Kuullota sieniä ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa sienet neljälle lautaselle, aseta kateenkorvaviipaleet niiden päälle ja valuta kastiketta annoksille. Nosta voitaikinaneliöt päällimmäisiksi ja koristele persiljalla ja ruohosipulilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kateenkorvaa