Paistettu kateenkorva sienipedillä
Tämä ruoka vaatii aika lailla askaroimista, mutta maku korvaa vaivan. Jos haluat annoksista erityisen elegantit, höylää muutama tryffelilastu tai tipauta hieman tryffeliöljyä ruoan pinnalle. Tarjoile alkuruokana tai illallisena.
Neljälle
- 200g vasikan kateenkorvaa
- 4 dl kanalientä
- 250 g sekasieniä
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 1 levy valmiiksi kaulittua voitaikinaa
- 1 muna
- muutama persiljan oksa
- muutama ruohosipuli
Kastike
- 4 dl kanalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 tl ranskalaista sinappia
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Pistele neulalla kateenkorvaa niistä kohdista, joihin on kerääntynyt verta. Huuhtele juoksevan veden alla tunti tai niin kauan, kunnes vesi on täysin kirkasta. Keitä sitten kateenkorvaa kanaliemessä kannen alla 10 minuuttia. Nosta kateenkorva liemestä ja pidä lämpimänä. Säästä liemi kastiketta varten.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa muna. Levitä voitaikinalevy leivinpaperille pellille. Leikkaa se 4 neliöksi. Voitele munalla ja pane uuniin 15 minuutiksi tai siihen asti, kunnes neliöt ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ritilällä. Sulata voi kastiketta varten, ota liedeltä ja sekoita jauhot voisulaan. Nosta takaisin liedelle ja kaada hämmentäen sekaan kanaliemi, viini ja kerma, Anna kiehua hieman kokoon, lisää sinappi ja mausta kastike.
3. Puhdista sienet ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita ne kylmälle pannulle ja kuumenna pannu. Anna sienten "hikoilla" kohtalaisella lämmöllä, kunnes neste on kiehunut pois. Lisää lämpöä ja lisää voi. Kuullota sieniä ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa sienet neljälle lautaselle, aseta kateenkorvaviipaleet niiden päälle ja valuta kastiketta annoksille. Nosta voitaikinaneliöt päällimmäisiksi ja koristele persiljalla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi