Perunakohokas
Perunakohokkaan voi tarjoilla esimerkiksi alkuruokana. Se maistuu loistavalta ennen keittopäivällistä. Sen voi myös tarjoilla lihan lisukkeena.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 7-8 perunaa, jauhoista lajiketta
- 1 tl suolaa per litra vettä
- 2 rkl voita + vuoan voiteluun
- 1 dl kermaa
- 2 munankeltuaista
- 2 munanvalkuaista
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, jauhettua muskottipähkinää
Tarvitset myös
- kohokasvuoan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori perunat ja paloittele ne tasaisen kokoisiksi paloiksi. Keitä ne pehmeiksi suolatussa vedessä. Valuta hyvin ja muussaa.
2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita perunamuusi, voi, kerma ja keltuaiset. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja ripauksella muskottia.
3. Voitele kohokasvuoka. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele muutamalla otteella perunaseokseen. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa 30 minuuttia ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa