Broileritäytteiset cannellonit
Canneloniputkia saa ostaa valmiina tai ne voi tehdä lasagnelevyistä. Me teemme cannellonit tuoreista lasagnelevyistä, joten ne eivät kaipaa pitkää aikaa uunissa. Tämän ruoan voit tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ja gratinoida uunissa juuri ennen tarjoilua.
Neljälle
- 16 tuorelasagnelevyä
- 400 g broilerifileetä
- 100 g pinaattia
- 100 g ricotta- tai raejuustoa
- 1 sipuli
Tomaattikastike
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 maustemitta sokeria
- suolaa ja valkopippuria
Bèchamelkastike
- 50 g voita
- ½ dl vehnäjauhoa
- 4 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Gratinointiin
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Bèchamelkastike (valkokastike): Keitä maito kasarissa. Sulalta voi toisessa kasarissa, ota liedeltä ja sekoita vehnäjauho voisulaan. Nosta kasari takaisin liedelle ja kaada keitettyä maitoa vähän kerrallaan jauhoseokseen samalla sekoittaen. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja keitä hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Kaada sekaan tomaattimurska ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia. Purista lopuksi sekaan valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuutioi fileet, revi pinaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Paista sipulisilppu ja broilerikuutiot vähässä öljyssä ja siirrä kulhoon. Lisää mukaan pinaattisilppu ja ricotta tai raejuusto. Sekoita. Levitä työlaudalle lasagnelevyt ja jaa täyte niille. Kääri levyt rullalle ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Kaada kääröjen päälle ensin tomaattikastike, sitten bèchamelkastike ja ripottele lopuksi juustoraaste. Näin pitkälle voit esivalmistaa ruoan. Gratinoi 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku